my Friends

click2 laaaa

Wednesday, March 14, 2012

be strong my friend..

Assalam semua..



ni nak masuk part sedih cket neyh. sedih banyak sebenarnya. isnin lepas, i cuti. so, bila masuk keje semalam, terkejut sangat-sangat bila dapat tau baby kawan i meninggal. innalillah.. i try contact kawan i tu, tapi dia tak angkat phone. mesej pon tak reply. i dapat rasakan mesti dia tengah sedih gila. baby tu meninggal dalam perut. pregnancy dia dah cecah 8 bulan setengah dah rasanya. masa time tujuh bulan lebih, doktor detect something wrong dengan jantung baby dia. since then, memang dia checkup dengan pakar kat ppum. chances baby to survive after lahir pon, tak sure lagi. tapi nak buat camana, Allah lebih sayangkan baby tu..

to my fren,

sorry i kaco2 u time u sedih camni. luruh jantung i bila dapat tau pasal baby u. sedih sangat. tapi, i tau, sedih2 i pon, u mesti berlipat kali ganda sedihnya. orang sekeliling boleh senang2 cakap bersabar, bagi kata nasihat. tapi diorang tak rasa kan? i pon tak rasa apa yang u rasa. what if diorang di tempat u skang? i cuma harap, u dekatkan diri dengan Allah. mintak tolong dengan Dia untuk pulihkan semangat u balik. sebab u masih ada anak2 yang perlukan kasih sayang u, perhatian u. semoga masa dapat pulihkan kembali semangat u yang hilang. i nak pergi lawat u, tapi i rasa u perlukan masa nak tenangkan fikiran. please, be strong ya! doa i sentiasa bersama u. aminn

last but not least,



9 comments:

  1. memang sedih...:( baru2 ni kenalan saye baby nyer meninggal gak dalam pewot..mase ngah menunggu hari..!! on the way balik kampung tuk cuti bersalin..dalam kereta sakit perut...terus gi cek then dokter cakap baby dah tak de..ya Allah..memang kesian sangat..sama2 doakan tuk mereka agar lebih tabah

    ReplyDelete
  2. sedihnyer..everytime dengar news camni, mata dah bergenang dah. tu la, harap2 mereka tabah dengan dugaan Allah..aminn

    ReplyDelete
  3. samalah vee. smlm pun dapat tau mua masa kawin hari tu pun terjadi macam ni. even tak berapa rapat, tp kita pernah kenal dengan dia kan. so terasa jugak.

    ReplyDelete
  4. ni org yg sama dgn blogger ekin tu cerita ek? sedih sgt :(

    ReplyDelete
  5. etty: tu ar. terasa gila kan. kawan i ni dahla jiran sebelah meja kat opis. memang banyak sharing2 pasal pregnancy. dia slalu bagi nasihat kat i..

    nana: tak sama. kebetulan terjadi pada waktu yang sama..

    ReplyDelete
  6. ntah2 kakak yg sebelah katil kawan ekin tue kot

    ReplyDelete
  7. ekin: ye ker? her hubby kate die blom bersalin lagi. u tengok die camner? de orang tak kat katil dia?

    ReplyDelete
  8. smlm dtg,die xde kat katil....
    kat labour room ms tue
    sedang di induce kawan ekin kate

    ReplyDelete
  9. aah, btol la tu kot katil dorang sebelah2. sebab semalam, hubby dia kata kalo p pon, takleh jumpa sebab dia dalam labour room. syukur semuanya dah selesai..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers