my Friends

click2 laaaa

Thursday, March 22, 2012

review hantaran

Assalam semua..

i tak pernah fully review my wedding kan? haha!! dah nak dekat setahun dah kot kawen. ngeeee. gambo kat facebook pon i baru upload dalam bulan ni jugak. sebab i dapat softcopynya lambat. bila dah lambat, mood nak upload dah ke laut disebabkan excited nak citer pasal baby. hehe. anyway, nak jugak tepek cket2 review pasal my wedding kat sini. supaya nanti, bila dah tua, i baca blog i sendiri, i boleh ingat balik apa yang berlaku. kalo my children nak tau kisah parents dorang pon, boleh la baca blog ni jugak kan? hehe

this time, i nak cakap pasal hantaran. i bagi kat hubby 9 dulang berbalas 7. i buat sendiri all my hantaran. masa tunang dulu, tempah. macam tak feel plak tempah. so, i buat sendiri. my parents pon macam percaya tak percaya jer i nak buat sendiri. ngehngehngeh. simple2 je i buat. tapi, OP tak amek gambar suma dulang plak. makanya i tunjuk apa yang ada jer la ek. basically, suma dulang lebih kurang sama jer rupa dia. tema warna dia biru and kuning. guna bunga plastik ja sebab kalo guna fresh flower, takut tak sempat plak nak hias2 sebab buat sorang2 kan. dulang dia plak, my fren pinjamkan. hehe. jimatt disitu Big Grin

Tafsir Al-Quran. i beli online jer. dia siap bagi dengan beg. tapi lupa plak i beli ngan web mana

belt and key holder

cincin untuk hubby

set perfume

robot transformers. hehe. budak2 datang, suma dok geram ja kat robot neyh. ada jugak yang tanya, why robot nih? sebab hubby suka la. die memang suka kumpul, so apa salahnya buat hantaran kan?

sirih junjung. haaa, yang ni, i tak buat sendiri. i tempah ngan my wedding vendor. time tunang, dorang jugak yang gubah hantaran untuk i. and this one, guna fresh flowers. bab sirih junjung, memang tak yakin nak buat, sebab tu i tempah.

lagi dua dulang, kemeja and kuih bahulu. setiap dulang i ada bantal2 kecik tu color biru and kuning. gigih tau nak jahit. dahla i takde mesin jahit. kena jahit tangan tuuuu. tapi separuh jer. separuh lagi, i jahit guna mesin bila balik umah my parents. hehe.  bunga dia plak, i main cucuk jer. asal sedap mata i memandang Tongue

hantaran ni suma amek masa sehari jer nak gubah2 dia. simple jer kan. tapi yang lama tu nak jahit bantal2 kecik tu. and everything siap 2-3 days before kawen. ngeeee. i memang suka last minit. not good..not good..hehe

ni checklist yang i buat dulu.

sebelah hubby plak, cousin dia tolong buatkan. she memang talented and suka bab2 gubahan nih. tapi, takde plak yang upclose punya. cuma ada pic nih ja..

my hubby with his hantaran boys. hehe. ni suma cousin2 dia. hantaran dia pakai fresh flowers. dah sampai kat kedah, baru his cousin start gubah. hebat kan? hehe

there, abes satu review. fuh! lega… hehehe

p/s: takde sape nak ajak i buat gubahan ker? gatal tangan plak nak menggubah. muahahahaha!!!

2 comments:

  1. kita nyer hantaran konsep nyer sama lorrrr...
    menggunakan bantal...cuma warna jew lain...hehe...
    perfume kita sama jgk...

    ReplyDelete
  2. anis: ye kew? hehe. mudah dan nampak cute ja guna bantal kan? hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers